Na to pytanie odpowiedź zna już klasa II C, która na kolejnej lekcji z dietetyki analizowała skład tego niedocenionego (szczególnie przez młodych ludzi) produktu. Ale nie tylko analizowała. Ewelina i Bernadeta piszą, co jeszcze się działo na lekcji dietetyki: "Pani dietetyczka przygotowała dla nas na
rozpoczęcie dnia bardzo miłą niespodziankę. Była nią ekologiczna czekolada na
gorąco z dodatkiem mleka ryżowego. W czekoladzie tej zawarte jest naturalne
kakao pochodzące z upraw u Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany czy też Panamy.
Jest ono pochodzenia naturalnego, ma bardzo pozytywny
wpływ na nasze zdrowie i dobre samopoczucie.
Magnez zawarty w tym produkcie bierze udział
we wszystkich procesach biologicznych, syntezie adrenaliny, w związku z czym
korzystnie wpływa na nasz układ nerwowy. Pomaga zachować równowagę zarówno
fizyczną jak i psychiczną. Odpowiedni poziom magnezu w organizmie chroni nas przed
chorobami naczyń krwionośnych i poprawia pracę serca". Na co jeszcze wpływa magnez i dlaczego nam jest potrzebny? O tym można poczytać we wpisie: "Magnez, pierwiastek życia". A wspomniane kako można rozpuszczać w gorącej wodzie (to propozycja dla tych, którzy nie lubią pić mleka). Smakuje wybornie! A zatem polecamy - kubeczek gorącego kako każdego poranka, na zdrowie i dobre samopoczucie.
(fot.Ewelina Zgłobiś)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz